Marcel Vela: Persoanele de peste 65 de ani se pot duce la medic în orice interval

Pensionari_stati_acasa
Ministrul a precizat că aceia care nu respectă carantina vor fi reintroduşi în carantină şi vor plăti costul cazări. De asemenea, în blocuri vor fi amplasate dispozitive cu soluţii dezinfectante.

Ordonanța militară nr 3, conform căreia persoanele cu vârsta de peste 65 de ani puteau ieși din casă doar între orele 11.00-13.00, a fost modificată astfel încât aceștia să poată merge la spital pentru tratament în orice interval au nevoie, a anunțat duminică seară ministrul de Interne, Marcel Vela.
„În primul rând, am clarificat cu privire la circulaţia persoanelor cu vârste de peste 65 de ani un interval orar în care pot să-şi rezolve şi problemele medicale: tratamente ocmologice, dializă etc. Am permis deplasarea în afara locuinţei, gospodăriei persoanelor de peste 65 de ani şi în intervalul orar 20-21 pentru a asigura nevoile animalelor de companie sau domestice. Pentru aceste ieşiri, nu este nevoie de declaraţie pe proprie răspundere”, a declarat ministrul Vela.
„Am stabilit că cei care sunt în izolare la domiciliu identificaţi şi verificaţi ca atare, dacă încalcă regulile izolării, intră în carantină, cu condiţia în care vor suporta obligatoriu toate cheltuielile pe care le implică această carantinare.
Totodată, cei care ies din carantină înainte de cele 14 zile, vor fi reintroduşi în carantină, evident, suportând şi ei toate cheltuielile carantinării”, a declarat Marcel Vela.

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Marcel Vela: Persoanele de peste 65 de ani se pot duce la medic în orice interval”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.