Cu ce plăceri de timp liber se identifica publicul român

Românii au idei fixe și când vine vorba de distracție și timp liber totul se rezumă la câteva activități. Puterea financiară este adesea un impediment.

Deși spre exemplu călătoriile sunt tot mai frecvente în ultimii ani ca urmare a descoperirii de oferte în materie de turism, încă există acel concept că începând cu un anumit prag de vârstă nu mai merită a investi în plăcerile proprii.
Totuși, cu ce își ocupă românii timpul liber, cum își fructifică programul de relaxare și ce metode îi ajută să se destreseze? Ceva mai mult decât a fi lipsit de povara grijilor zilnice, ceva aparte de rutina zilnică ține fie de sesiuni la spa, mici vacanțe, fie de experiențe inedite.
Nișa masajelor
Masajele au fost dintotdeauna o manieră sănătoasă de revigorare corporală. În timp, maseurii s-au specializat pe tot felul de tehnici de masare, fără excepție existând și interes pentru masajele erotice. Într-o fantezie, cu mișcări care mai de care, masaje realizate de mâini dibace feminine, astfel de masaje au devenit în scurt timp o atracție. Se și înțelege de ce, având în vedere combinația explozivă: elementul erotic, arta masajului, a seducției și nu în cele din urmă farmecul feminin.Masaj erroticUn masaj erotic poate fi oricând o alegere de destresare. Dau crezare acestui fapt cei care sunt burlaci, deși se remarcă și tendința de a ispiti și cuplurile. Unele saloane de profil mizează pe răsfățul ambelor sexe, astfel că dispun de oferta masajului erotic pentru cuplu, însă realizat tot de maseuze.
Nișa călătoriilor
Desigur, am putea spune că nu există o vârstă potrivită la care ar trebui să călătorești. O astfel de experiență te îmbogățește spiritual, cultural, deși nu și material, câștigul este unul apreciat. Mai cu seamă că există pachete turistice dintre cele mai variate, toate clasele de români se pot bucura de deplasări.
Spre exemplu, în ultimii ani au avut mare succes pachetele turistice destinate persoanelor de vârsta a treia, pensionarilor. Aceștia lasă la o parte turismul religios și se axează mai nou și pe trasee exotice sau cel puțin pe drumuri europene și destinații din această sferă. Descoperă ceea ce în tinerețe nu au avut ocazia și se bucură acum mai mult ca oricând de timp liber.
Există și o explicație a unui astfel de fenomen, ce nu are neapărat legătură cu societatea modernă, ci cu plecările masive ale tinerilor – aceștia își fac o viață peste hotare, cresc copii tot acolo, astfel că ideea clasică a bunicilor ce își cresc nepoții începe să fie una mai rară ca oricând. Părinții ai căror copii au o astfel de viață ajung la vârsta pensionarii și își doresc cel puțin să se bucure de timpul rămas liber, în ideea de a alina din dorul celor pe care nu ii au aproape.
Activități ce merită încercate
Alte caracteristici ale societății curente vizează gustul pentru nou, semnalat la orice nivel social. Dacă cei de vârsta a treia preferă să facă parte din grupuri ce învață limba engleză, cursuri de seniori pentru a învăța minimul necesar de operare pe un PC, în rândul celor mai tineri se înregistrează preferințe de genul: dansuri de societate, implicare în proiecte sociale și de voluntariat, precum și activități dintre cele care în trecut erau chiar uzuale, o bază a celor tineri pentru a se descurca în viața de adult: gătit, patiserie, croșetat, pictat, împletit etc.
Cu alte cuvinte, activități ce la un moment dat păreau banale și depășite revin în forță. Unii le consideră modalitatea de a se destresa, de a scăpa de grijile uzuale și de a se regăsi într-o stare de confort și echilibru. Totul se definește la ora actuală prin rapiditate și grabă, prin lipsa de timp și prin mai mult stres. Suntem înconjurați mai multă de tehnologie și mai puțină liniște interioară. Așadar, căutând și ceea ce este la opus cu industrializarea și cu influența tehnologică, se dezvoltă și o nișă a activităților preferate pentru timpul liber.
Dacă la o primă vedere astfel de lucruri sunt mai puțin importante, când lipsa de timp sau pur și simplu lipsa de inspirație de a vă relaxa vă cuprinde, orientarea spre aceste tipuri de activități devine automat importantă, cu mai multă însemnătate. Oricum, nu este nimic de pierdut din asta.

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Cu ce plăceri de timp liber se identifica publicul român”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.