Banca Mondială asigură asistenţă Guvernului României pentru construcţia autostrăzii Ploieşti-Braşov

Autostrada Ploiesti Brasov
Premierul Mihai Tudose a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu o delegaţie a Băncii Mondiale, condusă de Tatiana Proskuryakova, manager de ţară, pe tema proiectelor de infrastructură rutieră.

Potrivit unui comunicat al Executivului, reprezentanţii instituţiei financiare internaţionale au comunicat decizia Băncii Mondiale de a susţine implementarea proiectului autostrăzii Ploieşti-Braşov.
Premierul Mihai Tudose a apreciat decizia Băncii Mondiale de a se alătura eforturilor Guvernului României în domeniul construcției de autostrăzi, anunțată de Tatiana Proskuryakova, șefa delegației Băncii Mondiale. ”Salutăm decizia Băncii Mondiale de a sprijini modernizarea și dezvoltarea infrastructurii de transport din România, domeniu prioritar pentru Guvern. Dorim ca acest proiect de importanță strategică, finanțat de Banca Mondială, să reprezinte începutul unei schimbări de paradigmă în zona investițiilor din infrastructura rutieră”, a declarat premierul Tudose.
În cadrul întrevederii au mai fost stabilite măsurile necesare pentru demararea proiectului autostrăzii Ploiești-Brașov, cu asistenţă asigurată de Banca Mondială. În acest sens, vor fi înființate un comitet de coordonare, la nivelul Secretariatului General Guvernului, condus de vicepremierul Ion Marcel Ciolacu, și o unitate de implementare a proiectului, la Ministerul Transporturilor, responsabilă de componenta tehnică.
Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, care va coordona implementarea tehnică a proiectului, a declarat că instituția pe care o conduce se va implica total în realizarea acestui obiectiv.
La întrevedere au mai participat din partea Guvernului vicepremierul Ion Marcel Ciolacu, ministrul transporturilor, Felix Stroe, ministrul finanțelor publice, Ionuț Mișa, secretarul general al guvernului, Roxana Bănică, secretarul de stat în ministerul transporturilor, Maria Magdalena Grigore, și consilierii de stat, Daniela Mocanu și Felix Rache.

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Banca Mondială asigură asistenţă Guvernului României pentru construcţia autostrăzii Ploieşti-Braşov”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.