Vești bune de la cei trei constănțeni care au pornit să cucerească Everestul

Constantenii escaladeaza Everestul1
Cei trei constănţeni, Bogdan Ofiţeru, Mihai Nenciu şi Nicu Rotaru, vor să atingă cele mai înalte şapte vârfuri muntoase ale lumii, într-o expediţie în premieră pentru România, în cadrul proiectului „Seven Summits”.

Aceștia și-au început aventura la sfârșitul lunii mai, plecând în munţii Himalaya pentru un prim test la înălţime. Ţinta lor este să ajungă în tabăra de bază de pe Everest, de unde vor urca pe vârful Kala Pattar, până la 5.700 de metri. În plan este şi traversarea a trei trecători, Kongma La (5.535m), Cho La (5.380m) şi Renjo La (5.388m).
Iată mesajul lui Mihai Nenciu, postat luni după-amiaza pe Facebook de Corina Martin:
Suntem foarte bine, dar nu avem semnal la telefon. Am urcat până la 5600 m! Este foarte frig și ceață. Este extrem de greu din cauza aerului rarefiat, avem sub 46% oxigen. Băieții sunt bine și în formă. Am făcut două poze, dar nu puteam să stăm în picioare din cauza vântului. Ne dărâmă din picioare! Dormim cu telefoanele stinse și lipite de corp ca să nu se descarce instantaneu. Povestea merge mai departe„.

Constantenii escaladeaza Everestul
Cei trei constănțeni speră ca experiența din munții Himalaya să-i ajute să escaladeze, în august, cel mai înalt munte din Europa, vârful Elbrus din Rusia, înalt de 5642 de metri.
Nicu, Bogdan și Mihai au fost numiți de curând ambasadorii staţiunii Mamaia. Aceștia sunt susținuți de către Asociația Litoral Delta Dunării pentru curajul lor de a urca pe cele mai înalte vârfuri de pe cele şapte continente.

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

2 comentarii la “Vești bune de la cei trei constănțeni care au pornit să cucerească Everestul”

  1. Mihaita Vulpe spune:

    E periculos dar sper sa reuseasca.

  2. carmenh spune:

    Le dorim mult succes di determinare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.