Ciolos: Guvernul viitor si Parlamentul îsi vor pune amprenta asupra Legii salarizării unitare

dacian ciolos

Premierul Dacian Cioloș le-a transmis, miercuri, reprezentanților confederațiilor patronale și sindicale reunite în Consiliul Național Tripartit că discuțiile pe marginea Legii salarizării unitare vor continua, însă obiectivul nu este ca această lege să fie adoptată în acest mandat și că viitorul Guvern și noul Parlament își vor pune amprenta asupra acestui document.
„Înțeleg că există o majoritate largă a partenerilor sociali care este de acord să lucreze pe acest proiect, dar, pe de altă parte, pornim la această activitate conștienți că obiectivul nu este de a-l adopta în acest mandat și că viitorul Guvern și Parlament își vor pune amprenta asupra acestui document”, a afirmat premierul Dacian Cioloș, potrivit unui comunicat al Guvernului remis Agerpres, după reuniunea Consiliului Național Tripartit care a avut loc miercuri la Palatul Victoria.
Conform comunicatului, premierul a transmis că Executivul nu intenționează să promoveze alte ordonanțe de urgență pentru noi corecții în sistemul de salarizare, întrucât acestea ar afecta fondurile care ar putea fi alocate finanțării noii Legi a salarizării unitare.
„Dacă cineva se așteaptă să venim cu noi ordonanțe, nu cred că e bine. Nici nu e momentul și nici nu cred că astfel de intervenții legislative ar rezolva anumite lucruri. Cred că ar fi bine să avem o abordare onestă și să evităm să potențăm mișcări care nu sunt constructive și nu duc la progres. Înțeleg nemulțumirile, consistența lor, dar este onest să vă spunem ceea ce putem face și ceea ce nu putem face. Nu este o soluție să blocăm țara în campanie electorală, pentru că nu cred că va avea cineva de câștigat și o abordare de acest fel nu va ajuta la un progres în perioada următoare”, a precizat prim-ministrul.
În ceea ce privește stabilirea salariului minim pentru 2017, premierul Dacian Cioloș a apreciat că primele rezultate ale grupului de lucru constituit la Ministerul Muncii pot fi un punct de plecare.
„Stabilirea pentru anul viitor a salariului minim pe economie trebuie să fie rezultatul unei mobilizări din partea sindicatelor și a patronatelor, pentru a putea avea discuții consistente, mediate în mod activ de Guvern”, a precizat șeful Executivului.

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Ciolos: Guvernul viitor si Parlamentul îsi vor pune amprenta asupra Legii salarizării unitare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.