Emotii mari pentru elevi. Luni va incepe sesiunea speciala a bacalaureatului

Sesiune speciala bacalaureat
Sesiunea specială a examenului de bacalaureat va începe luni, la Brașov, cu Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, potrivit calendarului aprobat de MENCȘ.

Sesiunea specială va fi susținută de absolvenții de liceu participanți la loturile naționale care se pregătesc pentru competițiile internaționale sportive sau pe discipline, precum și pentru absolvenții de liceu care susțin admiterea în universitățile din străinătate în aceeași perioadă cu examenul național de Bacalaureat, scrie Agerpres.
Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română și limba maternă se va încheia pe 17 mai.
Pe 18 și 19 mai va avea loc Evaluarea competențelor digitale, pe 20 și 21 mai — Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.
Probele scrise vor avea următorul calendar: 23 mai — Limba și literatura română, 24 mai —proba obligatorie a profilului, 25 mai — proba la alegere a profilului și specializării, 26 mai — Limba și literatura maternă.
Afișarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 26 mai (până la ora 18,00). Depunerea contestațiilor este programată în cursul aceleiași zile, în intervalul orar 18,00 — 20,00. În data de 27 iunie vor fi soluționate contestațiile și afișate rezultatele finale.
„Elevii care susțin examenul de bacalaureat în sesiunea specială își vor asuma întreaga răspundere pentru parcurgerea integrală a materiei din care vor fi elaborate subiectele de examen. De asemenea, conducerea unității școlare din care provine candidatul răspunde de încheierea situației școlare a acestuia în timp util”, precizează MENCȘ.

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

Un comentariu la “Emotii mari pentru elevi. Luni va incepe sesiunea speciala a bacalaureatului”

  1. Geta spune:

    Succes tuturor elevilor!!
    ma bucura tare mult sa stiu ca avem copii atat de inteligenti in tara noastra.Baiatul meu este clasa a 4a si il vad preocupat de scola,deocamdata.Petrece mult timp la calculator invatand. Il vad folosind foarte mult un dex online dexonline[dot]net si invata zilnic cuvinte noi.Pe mine ma bucura foarte mult ca utilizeaza calculatorul in acest scop,sper sa devina si el olimpic la limba romana daca tot ii place atat de mult literatura.Citeste uneori si 4 carti pe luna,prefera sa citeasca decat sa iasa la joaca,sper sa fie tot timpul un elev asa silitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.