Agentia Standard & Poor’s a reconfirmat ratingul de tara al Romaniei

Standard Poors
Agenția de rating Standard & Poor’s a reconfirmat rating-ul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A-3 pentru datoria pe termen lung în valută, respectiv în moneda locală, cu perspectivă stabilă, informează Ministerul Finanțelor Publice.

Reconfirmarea rating-ului și perspectivei stabile a României este susținută de nivelul moderat al datoriei publice și al datoriei externe, pe fondul unei perspective de creștere economică semnificativă.
Agenția apreciază că deși se așteaptă ca măsurile de relaxare fiscală să majoreze deficitele fiscale și externe, acestea se vor situa la niveluri gestionabile, acceptabile, fără a reveni la cele înregistrate în 2008.
În același timp, S&P semnalează că instabilitatea legislativă poate genera riscuri de înrăutățire a ratingului de țară, referindu-se în mod special la proiectul legislativ privind darea în plată, având în vedere impactul negativ asupra condițiilor de finanțare pentru sectorul privat.
Agenția de rating menționează că rating-urile ar putea fi îmbunătățite dacă consolidarea bugetară va fi reluată și datoria guvernamentală netă va intra pe o traiectorie descendentă și în cazul în care restructurarea întreprinderilor de stat va fi implementată cu succes.

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Agentia Standard & Poor’s a reconfirmat ratingul de tara al Romaniei”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.