Peste 870 persoane salvate, in Mediterana, de nava amiral ”Stefan cel Mare” a Politiei de Frontiera Romane

Persoane salvate in Mediterana5

Poliţiştii de frontieră de pe nava „Ştefan cel Mare” MAI 0201, aflaţi în Italia, în cadrul Operaţiunii Maritime Comune „EPN TRITON 2016”, coordonată de Agenţia FRONTEX, au încheiat cu succes mai multe misiuni de supraveghere a frontierei maritime, respectiv de căutare şi salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare (Search and Rescue).

Persoane salvate in Mediterana3
În cadrul misiunilor desfăşurate până în prezent, poliţiştii de frontieră români au salvat, transbordat şi transportat, în baza solicitărilor Centrului de Coordonare al Operaţiunii Frontex, 876 migranţi, care se aflau în pericol pe ambarcaţiuni de mici dimensiuni şi supraaglomerate, ce navigau în Marea Mediterană şi care, ulterior, au fost predaţi autorităţilor italiene pentru efectuarea formalităţilor specifice.

Persoane salvate in Mediterana1
În data de 28 martie 2016, nava MAI 0201 „Ştefan cel Mare”, aflată în misiune de patrulare, în cadrul Operaţiunii Maritime Comune EPN TRITON 2016 coordonată de Agenţia FRONTEX a primit o solicitare din partea MRCC Rome (Centrul Maritim de Coordonare) să intervină pentru salvarea mai multor migranţi care se aflau în pericol de înec în apele internaţionale ale Mării Mediterane.

Persoane salvate in Mediterana4
Poliţiştii de frontieră români au declanşat misiunea de salvare pe mare, deplasându-se la locul indicat, unde au identificat mai multe ambarcaţiuni gonflabile pe care se aflau sute de persoane.

Persoane salvate in Mediterana2
În urma evaluării situaţiei de la faţa locului (supraaglomerarea bărcilor şi riscul iminent de a se scufunda), poliţiştii de frontieră români au transferat la bordul navei Gărzii de Coastă 381 persoane (copii, femei şi bărbaţi). Au fost efectuate procedurile specifice în astfel de cazuri la bordul navei (triere şi evaluare medicală), ocazie cu care au stabilit că imigranţii erau deshidrataţi, fapt pentru care le-au oferit asistenţă, primul ajutor şi mâncare.

Persoanele în cauză au fost transportate în portul Trapani şi predate autorităţilor italiene, pentru efectuarea procedurilor specifice.
Participarea la acţiune s-a desfăşurat alături de autorităţile italiene şi celelalte forţe angrenate în operaţiunea Frontex – TRITON 2016.
De la începutul operaţiunii TRITON 2016, în baza solicitărilor Centrului de Coordonare al Operaţiunii Frontex, poliţiştii de frontieră români de pe nava Ştefan cel Mare au salvat, transbordat şi transportat alţi 495 migranţi care se aflau pe ambarcaţiuni ce navigau în Marea Mediterană şi care, ulterior, au fost predaţi autorităţilor italiene pentru efectuarea formalităţilor specifice.

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Peste 870 persoane salvate, in Mediterana, de nava amiral ”Stefan cel Mare” a Politiei de Frontiera Romane”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.