Ziua Internationala a Fericirii – prilej de sarbatoare a Absolventului sagunist

Ziua absolventului sagunist

În fiecare primăvară, Asociația ALUMNI a Universității ”Andrei Șaguna” organizează ”Ziua Absolventului Șagunist”, o întâlnire de suflet cu Alma Mater a celor care și-au clădit viitorul profesional pe băncile Universității.
Vineri, 18 martie a.c., la evenimentul deja tradițional, legat în mod simbolic de echinocțiul de primăvară, au fost prezenți absolvenți ai diferitelor promoții de la toate facultățile Universității.
Obiectivul esențial al acestei reuniuni, alături de cel sentimental, este evaluarea eficienței pregătirii universitare șaguniste, având ca reper numărul de absolvenți care lucrează în domeniul de studiu finalizat, nivelul de recunoaștere a valorii lor profesionale, performanța atinsă de fiecare în parte, perspectivele oferite lor la nivel local, național sau internațional.

Ziua absolventului sagunist5
Întâlnirea foștilor colegi, după ani și ani, revederea acestora cu dascălii admirați sau iubiți, a generat momente de mare încărcătură emoțională, care au favorizat ceea ce și-au dorit și organizatorii: o mai mare apropiere între absolvenți, astfel încât Universitatea ”Andrei Șaguna” să reprezinte locul în care fiecare să-și poată regăsi colegii, prietenii, partenerii în proiecte, să se implice în activități de perfecționare continuă și în proiectele europene derulate de Universitate, locul în care să găsească un sfat, un sprijin moral sau profesional.
Cu această ocazie, promoția 2006 a Facultății de Științe Economice au avut posibilitatea de a stabili detaliile sărbătoririi aniversării a 10 ani de la absolvire.
Festivitatea a început cu un scurt discurs al Președintelui Universității Prof. univ. dr. Aurel Papari. Acesta a vorbit despre performanțele obținute de absolvenți, despre condițiile de atunci și de felul în care arată universitatea acum. A ajuns la standarde europene și este mândru de acest lucru. De asemenea, domnul Președinte Papari, a ținut să ureze tuturor absolvenților sănătate, fericire, mult succes spre mândria dascălilor, a familiilor și a Universității “Andrei Șaguna”.

Ziua absolventului sagunist2
Actualii studenți șaguniști au avut șansa de a-i întâlni pe cei care și-au folosit cunoștințele și diplomele dobândite pentru a-și construi cariere profesionale de succes în domeniile în care s-au specializat. Absolvenții au răspuns la întrebările studenților, cu dorința sinceră de a le fi de folos, de a le împărtăși propriile experiențe profesionale. Au fost legate prietenii între generații și s-au făcut multe promisiuni de colaborare.
Sărbătorirea absolvenţilor sub semnul echinocțiului de primăvară şi a Zilei Internaţionale a Fericirii se înscrie în tradiția instituției de a cinsti, an de an, specialiștii pe care i-a format, adevărate exemple demne de urmat pentru promoțiile care vin din urmă și este emblematică pentru spiritualitatea șagunistă, exprimată prin deviza ”Litteris et Virtuti” a Universității ”Andrei Șaguna”.
La un sfert de secol de la înființare, Universitatea ”Andrei Șaguna” se poate mândri cu generații de specialiști cunoscuți și apreciați nu doar în Dobrogea și în alte zone ale României, dar şi în alte țări, chiar și de pe alte continente, promoții strălucite de absolvenți care fac cinste Universității şi comunităţii tomitane.

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Ziua Internationala a Fericirii – prilej de sarbatoare a Absolventului sagunist”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.