Firmele din Dragonul Rosu au declarat TVA de plata in crestere cu 142 la suta

Controale Dragonul Rosu

Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală au verificat şi monitorizat 4.690 de firme, care îşi desfăşoară activitatea în 112 dintre cele mai importante centre comerciale angro din România, în cadrul operaţiunii „Cristal”, care s-a derulat la nivel național în perioada 19 octombrie 2015 – 28 februarie 2016. Subsecvent, prin operațiunea “Hermes” s-a început destructurarea lanțurilor tranzacționale frauduloase și eliminarea intermediarilor cu potențial fraudulos interpuși în lanțurile și circuitele de comerț angro, fapt care a determinat o creștere semnificativă a gradului de conformare fiscală a comercianților finali.
Controale Dragonul Rosu05„Ca urmare a ”scurtării” lanţului de aprovizionare cu mărfuri de provenienţă intracomunitară sau din import, firmele care au puncte de lucru, sedii sociale sau domicilii fiscale în zona complexului Dragonul Roşu, au fiscalizat sume cu 45% mai mari, prin emiterea de facturi cu TVA, au plătit în vamă cu 65% mai mult TVA aferentă produselor importate şi au declarat cu 142% mai mult TVA de plată în trimestrul IV din 2015, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2014”, se arată într-un comunicat al DGFA remis Lumea Presei.
În cadrul operațiunii “Cristal” au fost identificate prejudicii pentru asigurarea recuperării cărora au fost instituite 71 de măsuri asigurătorii asupra unor active identificate în valoare totală de 16,78 milioane lei. Au fost constatate și contravenţii pentru sancţionarea cărora inspectorii antifraudă au dispus amenzi în valoare de 28,93 milioane de lei, confiscări de bunuri, venituri şi numerar în valoare totală de 18,15 milioane de lei şi suspendarea activităţii comerciale a 28 de puncte de lucru. De asemenea, în cazul a 233 de contribuabili a fost interzisă desfăşurarea activităţii simultane de comerț angro și cu amănuntul în aceeași suprafață de vânzare. Inspectorii antifraudă au oprit şi verificat în total 41.384 mijloace de transport marfă, care au tranzitat intrările şi ieşirile din centrele angro – în medie, 354 mijloace de transport zilnic.
„Inspectorii antifraudă vor continua să monitorizeze activitatea centrelor comerciale angro din țară și vor efectua controale inopinate de minimum două ori pe lună în special în Dragonul Roșu și în celelalte centre din regiunea București-Ilfov, în scopul menţinerii trendului ascendent al gradului de conformare fiscală și al destructurării circuitelor frauduloase interpuse pe lanțurile de aprovizionare, începând de la importuri și până la beneficiarii finali”, transmite ANAF.

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Firmele din Dragonul Rosu au declarat TVA de plata in crestere cu 142 la suta”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.