Instagram primeste modificari majore

Reteaua Istagram
Foto: techcrunch.com

Rețeaua socială pentru transmiterea de fotografii, Instagram, a anunțat miercuri că va înlocui, treptat, „în lunile care vor veni”, actualul algoritm de triere în ordine cronologică, preferând afișarea în funcție de relevanța imaginilor pentru deținătorul contului, informează AFP și EFE.
„Ordinea de apariție în fluxul dumneavoastră a fotografiilor și înregistrărilor video se va baza pe probabilitatea de a fi interesat de un anumit conținut, pe relația dumneavoastră cu persoana care a postat și pe momentul apariției mesajului”, a explicat, pe blogul ei, compania, proprietate a gigantului Facebook.

Modificari la Istagram

Sursa foto: techcrunch.com

Conform statisticilor interne, Facebook susţine că 70% din conţinutul publicat pe Instagram nu este văzut de utilizatori. Motivul pentru care acest lucru se întâmplă este modul în care coţinutul este livrat, articolele noi fiind afişate la început, iar cele mai vechi la final. Algoritmul nou care va trona peste fluxul de ştiri va încerca să scoată la iveală articolele mai interesante sau relevante pentru utilizator folosind interacţiunile precedente şi nivelul de atenţie pe care acestea le primesc din partea altor utilizatori. Pentru început, Instagram va păstra toate articolele publicate în News Feed, însă le va organiza într-o ordine care ar trebui să ducă la mai multe interacţiuni.
„Majoritatea persoanelor pierd aproximativ 70% din noutăți. Pe măsură ce Instagram s-a extins, a devenit tot mai dificilă vizualizarea fotografiilor și înregistrărilor video postate pe platformă. Ceea ce înseamnă că, uneori, nu vezi lucrurile care te interesează cel mai mult”, a detaliat comunicatul difuzat de rețeaua socială.
În pofida avantajelor promise, pe internet au apărut deja solicitări de păstrare a sistemului încă în uz, menționează Agerpres.
Achiziționată în aprilie 2012 de Facebook, cu circa un miliard de dolari, rețeaua socială Instagram declară că are 400 de milioane de utilizatori.

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Instagram primeste modificari majore”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.