Vama Veche, Limanu si 2 Mai luate cu asalt de sute de refugiati sirieni

Vama Veche Constanta

Sute de refugiați sirieni ar putea ajunge cât de curând pe litoralul nostru, chiar dacă, oficial, autoritățile nu confirmă încă acest fapt.
Comunitățile din Vama Veche, Limanu și 2 Mai au fost anunțate neoficial că se așteaptă un posibil val de cel puțin 500 de refugiați sirieni.
Vama Veche, fosta unitate militară este transformată în tabără de refugiați, iar lucrările de amenajare sunt în plină desfășurare.
În localitatea Vama Veche, județul Constanța, undeva la mai puțin de 20 de metri de graniță cu Bulgaria, în zonă este agitație de câteva zile. Mai multe echipe de muncitori au primit ordin ca în maximum două săptămâni să termine lucrările de reabilitare la această fostă unitate militară, ce va fi transformată în tabără pentru refugiați.

Renovare unitate militara

Sursa foto: stirileprotv

Forfota a început la sfârșitul săptămânii trecute. De atunci, se muncește de zor. Misiunea muncitorilor este clară: trebuie să termine lucrările până la începutul lunii aprilie.
Autoritățile din sudul litoralului au primit în urmă cu câteva luni o solicitare de la Garda de Coasta care cerea informații despre posibile clădiri ce pot fi transformate în centre pentru primirea refugiaților. Unitatea militară de la Vama Veche este una dintre aceste clădiri. Acum Garda de Coastă recunoaște un singur lucru: „facem într-adevăr lucrări de igienizare a imobilului”, dar nu spune și motivul. Asta deși comunitatea din Vama Veche a fost înștiințată, neoficial, că sunt așteptate câteva sute de refugiați sirieni, informează Pro Tv.
Localnicii din zona respectivă nu sunt încântați de această idee. Cei mai mulți au spus pentru jurnaliști că nu știu ce fel de oameni sunt, și nici măcar primarul nu e de acord.
„Nu știm cu cine avem de-a face, nu știm ce fel de oameni sunt. În primul rând, dacă ar fi numai femei și copii ar fi cum ar fi. Nici primarul nu e de acord, nici domnul vice”, a transmis un localnic. „Ce să caute ăia la noi, nu suntem noi destul de bătuți de soartă, îi mai aducem și pe ăștia aici”, a adăugat un alt bărbat.

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Vama Veche, Limanu si 2 Mai luate cu asalt de sute de refugiati sirieni”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.