Basescu: Inchide gura celor care trambitau incheierea luptei anticoruptie

Traian Basescu

Fostul președinte Traian Băsescu afirmă că ordonanța de urgență privind interceptările nu răspunde nevoilor reale pentru că „multă vreme nu va putea fi operaționalizată de unele instituții care au primit dreptul de interceptare a comunicațiilor”.
Potrivit fostului șef de stat, actul normativ are meritul că „Închide gura acelora care în mod mincinos trâmbițau încheierea luptei anticorupție datorită CCR”.
Ne trebuie calm! Problema interceptărilor a declanșat o dezbatere cu păreri pro și contra. Până la urmă, guvernul a răspuns printr-un compromis presiunii infernale a instituțiilor de forță. În mod categoric ordonanța, poate și neconstituțională, nu răspunde nevoilor reale pentru că multă vreme nu va putea fi operaționalizat de unele instituții care au primit dreptul de interceptare a comunicațiilor. Ordonanța are însă meritul că închide gura acelora care în mod mincinos trâmbițau încheierea luptei anticorupție datorită CCR. De aceea este vital ca acum Parlamentul României să valorifice șansa pe care i-a dat-o CCR și să așeze problema sensibilă a interceptării comunicațiilor și a supravegherii tehnice la nivelul la care, legea să servească în mod optim și drepturile fundamentale și nevoile reale legate de securitatea națională, crima organizată și corupție. Ar putea fi opera de căpătâi a unui Parlament care a ratat un mandat întreg. Ne trebuie doar calm„, a scris Traian Băsescu, marți seară, pe pagina sa de Facebook.

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Basescu: Inchide gura celor care trambitau incheierea luptei anticoruptie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.