Maica Tereza va fi proclamata sfanta

Maica Tereza

Maica Tereza, celebră pentru devotamentul său față de bolnavi, urmează să fie canonizată la 4 septembrie, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Vatican.
Sanctificarea ei era însă așteptată, având în vedere că Papa Francisc a recunoscut, în luna decembrie, un al doilea miracol atribuit călugăriței de origine albaneză. Mai exact, Biserica Catolică a aprobat în unanimitate „vindecarea extraordinară” a unui bărbat din Brazilia, în 2008, aflat în fază terminală în urma unor grave probleme cerebrale, după ce acesta s-a întâlnit cu viitoarea sfântă.
Acesta era ultimul pas pe care Biserica Catolica îl mai avea de făcut pentru ca Maica Tereza să treacă în rândul sfinților. Primul pas a fost făcut în urmă cu 13 ani, când Papa Ioan Paul al II-lea a aprobat beatificarea ei.
Maica Tereza a devenit cunoscută pentru ajutorarea sărmanilor. Ea a fondat congregațiile „Misionarele Carității” și „Misionarii Carității”, iar binefacerile i-au adus premiul Nobel pentru Pace, în 1979. După o viață dedicată celor săraci, Maica Tereza a murit la Calcultta, în India, la vârsta de 87 de ani.

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Maica Tereza va fi proclamata sfanta”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.