Mort predat din greseala familiei de la morga din Vaslui, intors dupa o zi pentru autopsie

Medicina legala

Conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui a demarat, joi, o anchetă după ce cadavrul unui bărbat în vârstă de 56 de ani, decedat pe data de 9 martie, a fost predat familiei de angajații de la Morga unității medicale, fără să fie supus necropsiei, în ciuda unor recomandări făcute în acest sens de reprezentanții Laboratorului Anatomo-Patologie.
Când şi-au dat seama de eroarea comisă, angajaţii de la morgă au solicitat sprijinul poliţiei pentru a aduce cadavrul înapoi, lucru care s-a întâmplat abia după o zi, timp în care familia apucase să îmbălsămeze cadavrul.
„Familia a prezentat un certificat de deces eliberat de medicul de familie din sat şi a plecat cu persoana decedată. Se ştia că în acest caz trebuie efectuată o necropsie, nu ştiu ce s-a petrecut, dar familia a plecat cu mortul. Am anunţat Poliţia, a fost anulat certificatul de deces şi a fost adus din nou cadavrul pentru autopsie. Familia a insistat să mergem să facem autopsia acasă, dar acest lucru nu este posibil”, a declarat şeful Serviciului de Medicină Legală Vaslui, dr. Sorin Moldoveanu.
Poliţiştii au demarat verificări în acest caz şi urmează să stabilească dacă sunt întrunite elementele constitutive ale vreunei infracţiuni.
„Un bărbat în vârstă de 56 de ani, cunoscut cu afecţiuni medicale grave, a fost internat pe data de 8 martie la spitalul vasluian, unde a decedat la o zi după internare. În aceeaşi zi, familia a ridicat cadavrul şi l-a transportat la domiciliu. La sesizarea celor de la Serviciul de Medicină Legală, cadavrul a fost dus a doua zi la morgă, pentru efectuarea necropsiei. În cauză sunt efectuate cercetări, urmând să fie stabilite atât cauza decesului, cât şi împrejurările exacte în care s-au petrecut faptele”, a declarat, pentru Agerpres, responsabilul cu relaţiile mass-media din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, Ştefan Sofronie.

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Mort predat din greseala familiei de la morga din Vaslui, intors dupa o zi pentru autopsie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.