Secretarul de stat, Claudiu Vrînceanu a participat la Targul International de Turism de la Berlin

Claudiu Vrinceanu la Berlin

Claudiu Vrînceanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, prezent la cea de a 50-a ediție a International Tourismus Borse –ITB, Berlin, a apreciat participarea românească, precizând, că: ”germanii și englezii sunt cei care conturează tendințele momentului în turism, așadar pentru companiile românești de profil este deosebit de importantă participarea la ITB, cea mai importantă manifestare expozițională dedicată turismului. Concret am întâlnit astăzi mulți antreprenori România, care încheie aici parteneriate de afaceri pe termen lung cu firme private și autorități din alte țări.
În perioada 09-13 martie 2016 are loc la Berlin cea de a 50-a ediție a Internațional Tourismus Borse – ITB, cel mai mare târg de turism din lume, la care România participă cu 57 de expozanți – autorități publice centrale si locale, hoteluri, agenții tour operatoare specializate pe incoming și outgoing, asociații profesionale din domeniu.
Promovarea valorilor autentice românești va avea loc pe tot parcursul târgului, vizitatorii fiind deosebit de încântați de demonstrațiile de olărit, încondeiere de ouă, realizarea de păpuși îmbrăcate în port popular românesc sau de împletituri de cozi în stil tradițional românesc.
În marja ITB 2016 a avut loc cea de a șasea ediție a reuniunii ministeriale „Drumul Mătăsii -Silk Road”, organizată de UNWTO (Organizația Mondiala a Turismului). Pe agenda discuțiilor, la care au participat miniștrii din peste 30 de țări afiliate OMT, au figurat teme privind rolul guvernelor în susținerea parteneriatului public privat în domenii cheie de dezvoltare, precum turism, aviație, infrastructura.
Prima ediție a ITB a avut loc în anul 1966 , iar România este prezenta la acest târg din anul 1970. Cu un număr de peste 110 000 de participanți din peste 180 de țări , Bursa Internațională de Turism de la Berlin este considerată cea mai mare manifestare de gen din lume. Suprafața de expunere este de 160000 mp, ITB deținând supremația și ca număr de vizitatori de specialitate.

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Secretarul de stat, Claudiu Vrînceanu a participat la Targul International de Turism de la Berlin”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.