Aproximativ trei kilograme de bijuterii nedeclarate, descoperite in P.T.F. Ostrov

Bijuterii nedeclarate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Ostrov un cetăţean ucrainean, şofer al unui autocamion, care a încercat să introducă ilegal în România cantitatea de aproximativ trei kilograme de bijuterii confecţionate dintr-un metal galben şi alb, presupus a fi aur şi argint, fără documente legale.

Bijuterii nedeclarate2
„În data de 10.03.2016, în jurul orei 03.00, în P.T.F. Ostrov, judeţul Constanţa, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice cetăţeanul ucrainean P.O., în vârstă de 36 de ani, conducător al unui autocamion cu numere de R. Ucraina, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, produse textile din Turcia pentru o societate comercială din Ucraina. În urma controlului efectuat, poliţiştii de frontieră au descoperit, în interiorul cabinei conducătorului auto, ascunse în trei pachete învelite în folie de plastic, aproximativ 900 de bucăţi bijuterii, toate confecţionate dintr-un metal argintiu şi galben, presupus a fi aur şi argint (brăţări, inele, lănţişoare, medalioane, cercei, coliere şi un ceas), în greutate de aproximativ trei kilograme, pe care cetăţeanul ucrainean nu le declarase la intrarea în România” se arată în comunicatul IGPF transmis Lumea Presei.

Bijuterii nedeclarate1
Bărbatul nu a putut prezenta documente de provenienţă pentru bijuterii şi a declarat că le-a primit de la un cetăţean turc, în oraşul Istanbul, pentru a le transporta în R. Ucraina.
Poliţiştii de frontieră au ridicat bijuteriile în vederea confiscării, conform procedurilor legale, urmând a fi predate spre expertizare la Trezoreria Municipiului Constanţa. De asemenea, l-au amendat pe cetăţeanul ucrainean cu suma de 5.000 lei conform art. 18 din O.U.G. 190/2000 republicată.

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Aproximativ trei kilograme de bijuterii nedeclarate, descoperite in P.T.F. Ostrov”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.