Peste 1 milion de lei obtinuti de o persoana fizica din 1.492 de tranzactii online nedeclarate

Comert online

Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) monitorizează activitatea de comerț electronic a magazinelor online şi a platformelor specializate de vânzări și investighează activitatea utilizatorilor, care desfășoară activități comerciale fără a respecta prevederile legale.
Astfel, inspectorii antifraudă fiscală au identificat un prejudiciu de 373.900 lei cauzat de o persoană fizică prin neplata TVA și a impozitului pe venit aferente activității de comerț online pe platforme specializate. În februarie 2015, DGAF a sesizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, care au dispus efectuarea de percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov în data de 09.03.2016, se arată într-un comunicat remis Lumea Presei.

Tranzactii online
În acest mod, din noiembrie 2014, inspectorii antifraudă au investigat activitatea comercială a utilizatorului itmediagalaxy, care activa pe site-ul www.itmediagalaxy.ro, www.facebook.com/itmediagalaxy și cele mai importante portaluri de vânzări online din România. Inspectorii DGAF au constatat că în perioada 03.01.2013–05.11.2014, acesta a vândut 1.492 produse electronice (smartphone-uri, tablete și televizoare) de ultimă generație în valoare totală de 1.193.091 lei, fără a plăti TVA și impozitul pe venit aferente.
Demersurile de cooperare interinstituţională între Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti și Direcția Generală Antifraudă Fiscală au fost derulate cu respectarea competenţelor materiale specifice fiecăreia dintre cele două structuri, în condiţiile stabilite prin documentele de cooperare încheiate în acest sens.

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Peste 1 milion de lei obtinuti de o persoana fizica din 1.492 de tranzactii online nedeclarate”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.