Brokerii estimeaza ca RCA se va scumpi cu pana la 24 la suta anul acesta

Scumpiri RCA

Piaţa de asigurări dă semne de revenire după perioada dificilă din criză, observându-se creşteri pe CASCO şi asigurări de sănătate, precum şi interes mai mare pentru tipuri de poliţe care nu se vindeau în urmă cu 3-4 ani, a spus Antonio Souvannasouck, partener al unei firme de brokeraj. „Piaţa e strâns legată de creşterea economică şi acest lucru se vede în ultimul an şi jumătate şi la persoane fizice şi la firme. Multe firme alegeau varianta cea mai ieftină înainte, acum se orientează spre companii mai bine poziţionate. Şi se uită şi la alte tipuri de asigurări, linii de care nu discutăm acum 3-4 ani din cauza lipsei de resurse“, a spus el.
Statistic, impactul creşterii economice începe să se reflecte în asigurări cu un decalaj de 6 luni, la pieţele mature, dar în cazul României decalajul creşte la 12-18 luni, scrie Mediafax.
Antonio Souvannasouck consideră că piaţa de asigurări a suferit în ultimii ani mai ales din cauza pierderilor suferite de companii pe zona de RCA, iar actuala creştere a tarifelor este normală.
În medie, brokerii estimează o creştere de 22-24% pe toate tipurile de autovehicule. E o creştere rezonabilă, care reflectă tarifele mici practicate până acum şi care au dus la pierderea per ansamblu a pieţei de asigurări în ultimii 10 ani„.

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Brokerii estimeaza ca RCA se va scumpi cu pana la 24 la suta anul acesta”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.