Premiera mondiala. Primul transplant de uter realizat in SUA

Transplant de uter

Primul transplant de uter din Statele Unite ale Americii (SUA) a fost realizat, în urmă cu două zile, pe o pacientă în vârstă de 26 de ani, în cadrul unei intervenţii care a durat 9 ore, după cum au anunţat reprezentanţii unui spital din Ohio, unde a avut loc premiera, conform medicalxpress.com. Medicii au anunţat ieri că starea tinerei, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, este „stabilă”.
Uterul transplantat provine de la o donatoare decedată, despre care nu s-au oferit informaţii suplimentare. Mai multe informaţii despre intervenţie vor fi făcute publice săptămâna viitoare, în cadrul unei conferinţe.
Spitalul a început să selecteze candidate pentru operaţie la sfârşitul anului 2015, în cadrul unui studiu clinic care viza oferirea acestei proceduri unui număr de 10 femei suferind de o formă ireversibilă de infertilitate. Primul transplant de uter din lume a avut loc, în 2013, în Suedia, la Universitatea de Medicină din Gothenburg. La un an după transplant, pacienta a devenit mamă. Echipa suedeză a realizat, în total, nouă transplanturi de uter, rezultând cinci sarcini.

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Premiera mondiala. Primul transplant de uter realizat in SUA”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.