Scadere la nivel mondial a traficululi total de e-mailuri cu continut spam

Email_uri ce contin spam

Volumul de e-mailuri cu conținut spam a scăzut, la nivel mondial, în 2015, cu 11,48%, ajungând la 55,28% din traficul total de email-uri, reiese din Raportul Kaspersky Lab Security Bulletin, publicat marți.
„Scăderea semnificativă a acestora poate fi atribuită popularității în creștere a platformelor legale de publicitate pe rețelele de socializare, a serviciilor de reduceri etc.”, sunt de părere specialiștii producătorului de soluții de securitate.
Potrivit sursei citate, peste trei sferturi (79%) dintre toate email-urile trimise au fost sub 2 kb, ceea ce arată o scădere importantă a dimensiunilor unui email în campaniile de spam din ultimii ani. De asemenea, instituțiile financiare, precum băncile, sistemele de plată și magazinele online, au fost atacate cel mai frecvent cu e-mailuri de phishing (34,33%), înregistrând astfel o creștere cu 5,59%, scrie Agerpres.
„În 2015, infractorii cibernetici au continuat să trimită email-uri false de pe dispozitive mobile și notificări din aplicații, conținând programe malware sau mesaje publicitare. Noile metode includ răspândirea de malware în format .apk (fișiere Android) și .jar (arhive ZIP conținând un program în Java). Infractorii cibernetici au mascat un troian criptat pentru dispozitive mobile în spatele unui fișier care conținea update-uri pentru Flash Player. După declanșare, imaginile, documentele și fișierele video cu malware-ul criptat de pe acel dispozitiv făceau ca utilizatorii să primească un mesaj în care li se solicită să plătească o taxă pentru decriptarea fișierelor”, notează Kaspersky.
La nivel global, SUA rămân ce mai mare sursă de spam (15,2%), locul doi fiind ocupat de Rusia (6,15%), în timp ce China îi cedează Vietnamului a treia poziție (6,12%).
Conform statisticii, Germania a fost cea mai afectată victimă, cu 19,06% dintre atacurile cu spam (o creștere cu 9,84% față de 2014), urmată de Brazilia, care a înregistrat 7,64% (+4,09%) și Rusia — cu 6,03% atacuri cu spam, în 2015.

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Scadere la nivel mondial a traficululi total de e-mailuri cu continut spam”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.