Iohannis: Vom continua sa fim o sursa de securitate la frontiera de est a NATO si a UE

Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, pe o rețea de socializare, că zona Mării Negre se dovedește a fi crucială în actualul context geopolitic, atât pentru securitatea regională, cât și pentru întreaga securitate euroatlantică.
În cadrul Conferinței de Securitate de la München am vorbit despre redefinirea viitorului NATO, având în vedere evoluțiile mediului internațional. Este necesară consolidarea Alianței în calitate de garant al securității euroatlantice. Trebuie să găsim echilibrul corect, să transmitem că suntem puternici și uniți, că ne susținem reciproc, la fel cum ne susținem valorile și principiile, gata de a le apăra dacă este nevoie. Zona Mării Negre se dovedește a fi crucială atât pentru securitatea regională, cât și pentru întreaga securitate euroatlantică. În calitate de partener previzibil și de încredere în cadrul NATO, România rămâne un pilon al democrației și al stabilității în această regiune. Vom continua să fim o sursă de securitate la frontiera de est a NATO și a UE„, a scris pe pagina sa de socializare,  șeful statului.
Preşedintele Iohannis se află în perioada 10 – 14 februarie la Conferinţa de securitate de la Munchen, unde sunt prevăzute şi întâlniri bilaterale cu mai mulţi oficiali europeni. La eveniment participă şefi de state, premieri, miniştri ai Apărării, miniştri de Externe, comisari europeni, dar şi oficiali din state non-europene.

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Iohannis: Vom continua sa fim o sursa de securitate la frontiera de est a NATO si a UE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.