Cat cheltuiesc romanii pe vacante de Valentine’s Day

Vacante de Valentines Day

Turiştii români au alocat în medie 250 de euro de persoană pentru city-break-urile de Ziua Îndrăgostiţilor în acest an, cu 50 de euro mai puţin decât anul trecut, preferând destinaţii precum Roma, Paris şi Lisabona, iar vânzările agenţiei online Paravion au crescut cu 40% pentru Valentine’s Day.
„Având în vedere faptul că, per ansamblu, vânzările de city-break-uri au crescut, de la începutul anului şi până în prezent, cu peste 55% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, şi cele pentru vacanţele de Valentine’s Day au evoluat semnificativ. Ponderea city break-urilor de Valentine’s Day din totalul vânzărilor de până acum este de 11%. De asemenea, comparativ cu 2015, în acest an au fost vândute cu 40% mai multe city-break-uri de Ziua Îndrăgostiţilor”, a declarat într-un comunicat Remus Vişan, director general al Paravion, potrivit Mediafax.
Dacă în 2015 cuplurile au plătit 300 de euro în medie pentru o mini-vacanta romantică şi au optat pentru destinaţii precum Roma, Paris, Munchen şi Praga, anul acesta s-au modificat lista de preferinţe şi bugetul. Astfel, îndrăgostiţii au plătit în acest an 250 de euro în medie de persoană pentru un weekend romantic la Roma, Paris, Lisabona sau Amstredam.
Cel mai scump pachet de Ziua Îndrăgostiţilor vândut de Paravion în acest an a costat 950 de euro de persoană, destinaţia fiind Dubai. Turiştii şi-au rezervat din timp vacanţele de Valentine’s Day, 8 ianuarie fiind ziua cu cele mai multe achiziţii de pachete, respectiv 8% din totalul city break-urilor de Ziua Îndrăgostiţilor.
În ceea ce priveşte modalitatea de plată, românii au preferat să achite integral city-break-urile de Valentine’s Day, având în vedere că sumele cheltuite pentru acest tip de vacanţe sunt relativ mici. Din totalul clienţilor care au achiziţionat pachete de Ziua Îndrăgostiţilor, doar 30% au optat pentru plata în două rate, reprezentând avans şi diferenţa de achitat cu 14 zile înainte de plecare.

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Cat cheltuiesc romanii pe vacante de Valentine’s Day”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.