Politistii de frontiera au retinut doi barbati care transportau motorina fara documente

Motorina fara documente
Poliţiştii de frontieră au utilizat armamentul din dotare pentru reţinerea a doi bărbați care transportau peste jumatate de tona de motorină fără documente.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în zona de competenţă a S.P.F. Băneasa doi cetăţeni români care transportau, cu o autoutilitară, cantitatea de 580 litri produs petrolier fără documente justificative.
Pentru reţinerea celor două persoane, poliţiştii de frontieră au executat un foc de avertisment în plan vertical cu armamentul din dotare.

Motorina fara documente1
În data de 31.01.2016, în jurul orei 17.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Băneasa, acţionând în baza unei informaţii, au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri în trafic, în zona de competenţă, o autoutilitară marca Ford Transit, înmatriculată în Constanţa, în care se aflau două persoane de sex masculin.
Conducătorul auto nu a oprit la semnalul poliţiştilor de frontieră, fapt pentru care aceştia au executat un foc de avertisment în plan vertical cu armamentul din dotare, cu respectarea condiţiilor legale.
Conducatorul auto s-a supus somatiei legale si a oprit, ocazie cu care s-a stabilit ca, in maşina se aflau cetăţenii români C.L., în vârstă de 30 de ani şi R.V., de 31 de ani, ambii domiciliaţi în judeţul Constanţa.
În urma controlului, în autovehicul a fost găsită cantitatea de 580 litri de produs petrolier cu miros specific de motorină, depozitată în 29 de bidoane din plastic, pentru care persoanele în cauză nu au putut prezenta documente justificative de provenienţă.
La cercetări, cei doi bărbaţi au declarat că au achiziţionat motorina de la o persoană de pe raza judeţului Constanţa, în vederea revalorificării.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cei 580 de litri de produs petrolier, cu o valoare de aproximativ 1.450 lei, conform procedurilor legale şi existând suspiciuni în privinţa provenienţei au întocmit în cauză lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 1 şi 3 din Codul Penal.

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Politistii de frontiera au retinut doi barbati care transportau motorina fara documente”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.