Migranti salvati pe Marea Mediterana de politistii de frontiera romani

Migranti salvati Politia de frontiera
Echipajul navei amiral a Gărzii de Coastă „Ștefan cel Mare” a salvat 119 migranți care navigau în derivă pe o barcă gonflabilă de mici dimensiuni, în Marea Mediterană, în apropierea litoralului italian.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF), la mai puțin de o lună de la începerea cooperării în cadrul Operațiunii Maritime Comune ‘EPN TRITON 2015/TRITON 2016’, coordonată de Agenția FRONTEX, pe coasta italiană pentru prevenirea imigrației clandestine, polițiștii Gărzii de Coastă, aflați în patrulare cu nava „Ștefan cel Mare”, au primit o solicitare din partea Centrului Maritim de Coordonare de la Roma (MRCC Rome) pentru a interveni în salvarea a aproximativ 100 de persoane de la bordul unei ambarcațiuni gonflabile ce prezenta risc de scufundare în apele internaționale ale Mării Mediterane.
Ulterior apelului, marți 26 ianuarie, în jurul orei 22.00, nava „Ștefan cel Mare” a Gărzii de Coastă Române a localizat ambarcațiunea gonflabilă, la bordul căreia se aflau peste 100 de persoane și în urma evaluării situației (temperatură scăzută, supraaglomerarea bărcii și riscul iminent de a se scufunda) polițiștii români au decis ca persoanele să fie preluate la bord. Astfel, toți cei 119 imigranții deshidratați și cu semne de hipotermie, toți de sex masculin, dintre care 34 de copii, au fost transferați la bordul navei ‘Ștefan cel Mare’, unde le-a fost acordată asistență și primul ajutor. Potrivit propriilor declarații, imigranții provin din Gambia, Senegal, Guineea Bissau, Liberia, Camerun, Sierra Leone și Mali și intenționau să ajungă în Spațiul Schengen.

Migranti salvati Politia de frontiera1
Nava Poliției de Frontieră a ajuns în data de 27 ianuarie 2016, în jurul orei 17.00 (ora Italiei), în apropierea portului Lampedusa, unde imigranții au fost preluați de ambarcațiunile autorităților italiene. Pe timpul întregii operațiuni nu au fost probleme, activitățile desfășurându-se în siguranță atât pentru migranți, cât și pentru echipaj, iar la finalizarea acțiunii de salvare, nava „Ștefan cel Mare” MAI 0201 și-a reluat misiunea în cadrul operațiunii Frontex.

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Migranti salvati pe Marea Mediterana de politistii de frontiera romani”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.