Un medic si o asistenta medicala, trimisi in judecata de procurorii DNA

Medic luare de mita

Medicul Ovidiu Pleșa și asistenta medicală Monica Teodora Ignat, care au lucrat în cadrul Serviciului de Expertiză Medicală al Casei Județene de Pensii (CJP) Bihor, au fost trimiși miercuri în judecată de procurorii DNA pentru fapte de corupție comise în anul 2015.
În perioada 11 mai – 15 iunie 2015, inculpatul Pleşa Ovidiu, medic specialist în cadrul Serviciului de Expertiză Medicală al Casei Judeţene de Pensii Bihor, a primit în mod direct, repetat, de la un număr de 235 de pacienți, suma totală de 55.975, 3 lei şi alte foloase care nu i se cuveneau, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în atribuţiile sale de serviciu„, se precizează într-un comunicat al DNA transmis Lumea Presei.
Concret, aceste foloase au fost primite în legătură cu: emiterea unor decizii medicale asupra capacităţii de muncă a persoanelor respective, încadrarea într-un grad de invaliditate, revizuirea medicală ori prelungirea concediului medical peste 90 de zile.
De regulă, sumele de bani au fost puse de pacienți printre actele din dosarele lor medicale, existând şi cazuri în care banii au fost puşi pe biroul inculpatului ori predaţi direct acestuia.
La rândul său, inculpata Ignat Monica Teodora, în calitate de asistent medical în cadrul aceleiași instituții, a primit de la inculpatul Pleşa Ovidiu suma totală de 9.985 lei, despre care ştia că reprezintă o parte din banii pe care medicul îi primise de la 163 de pacienți care s-au prezentat la cabinetul său medical, în condițiile de mai sus.
În perioada 11 – 21 mai 2015, inculpata Ignat Monica Teodora a primit în mod repetat, de la 8 persoane care s-au prezentat la cabinetul medical “Pleşa Ovidiu” pentru emiterea deciziilor medicale cu privire la capacitatea de muncă ori în legătură cu prelungirea concediului medical, sume de bani (în total 110 lei) şi alte foloase (produse alimentare), în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de asistent medical privind asigurarea activităţii de secretariat la cabinetul respectiv„, se mai arată în comunicatul DNA.
În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile ce aparţin celor doi inculpați.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Un medic si o asistenta medicala, trimisi in judecata de procurorii DNA”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.