Victor Ponta va ramane fara titlul de doctor

Ponta ramane fara doctorat

Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă de modificare a legii astfel încât demnitarii acuzaţi de plagiat nu vor mai fi verificaţi de Consiliul Naţional de Etică din subordinea Ministerului Educaţiei, cazurile lor urmând să fie analizate, la fel ca toate tezele de doctorat, de universităţi, scria mediafax.ro, luni.
În ceea ce-l privește pe Victor Ponta, lucrurile par clare.
În cazul lui Victor Ponta și în cazul Olguței Vasilescu, lucrurile sunt foarte simple din punctul de vedere al Comisiei de Etică. Dacă Universitatea are cadrul legal pentru a cere retragerea titlului de doctor, le va retrage titlul de doctor. Noi am analizat lucrările și am arătat deja că au plagiat”, spune profesorul Marian Popescu, președintele Comisiei de Etică de la Universitatea din București, care așteaptă apariția actelor normative care să stabilească procedurile pentru retragerea titlurilor, informează Republica.ro.
Comisia a stabilit, încă din vara lui 2012, că Victor Ponta a copiat mai bine de o treime din lucrarea sa de doctorat „prin preluarea integrală de blocuri de text, de rânduri sau prin inversarea unor blocuri de text în raport cu sursele”. Însă hotărârea dată atunci de forul universității nu a avut nicio valoare, câtă vreme Consiliul Național de Etică a susținut că teza respectă normele academice de la data redactării sale.

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Victor Ponta va ramane fara titlul de doctor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.