Ofiter de politie retinut pentru luare de mita si trafic de influenta

Ofiter de politie judiciara Suceava_retinut

Potrivit procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Vasile Florin Popescu, ofițer de poliție judiciară în cadrul IPJ Suceava — Serviciul de Investigații Criminale, a fost reținut de procurorii DNA Suceava pentru luare de mită și trafic de influență, urmând să fie prezentat, miercuri, Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
De asemenea, procurorii anticorupție au mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, începând cu data de 19.01.2016, față de inculpatul STĂNESCU OVIDIU, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă.
În ordonanţele procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:
În perioada 30.04.2015 – 11.12.2015, inculpatul Popescu Florin Vasile, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară în cadrul inspectoratului de poliţie judeţean Suceava – Serviciul de Investigaţii Criminale, cu intenţie, a pretins, direct şi pentru sine, de la o persoană, suma de 1.000 euro şi a primit printr-un intermediar suma de 500 euro. Aceste sume de bani au fost pretinse şi primite de către ofiţerul de poliţie în schimbul unui pretins ajutor pe care acesta l-ar fi acordat persoanei respective, ce a avut calitatea de suspect într-un dosar penal în care inculpatul desfăşurase acte de urmărire penală.
totodată, procurorii arată că în perioada octombrie 2015 – 18 noiembrie 2015, ofițerul de poliție a pretins, în mod direct şi pentru sine, de la inculpatul Stănescu Ovidiu suma de 500 de euro, din care a primit efectiv 300 de euro, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unui judecător din cadrul Tribunalului Suceava – Secţia Penală, învestit cu soluţionarea unei cauze penale care privea o rudă a cumpărătorului de influenţă, trimisă în judecată pentru săvârşirea unei infracţiuni de tentativă de omor.
De asemenea, inculpatul Popescu Florin Vasile a promis că îl va determina pe magistrat, inclusiv prin intermediul a două persoane, să adopte o soluţie favorabilă în acea cauză, respectiv să dispună punerea în libertate a persoanei respective sau condamnarea sa la o pedeapsă mai blândă.
Ulterior pronunţării condamnării în primă instanţă la o pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare, inculpatul Popescu Florin Vasile a pretins, în mod repetat şi la date diferite, sume de bani de la inculpatul Stănescu Ovidiu, sub pretextul că pedeapsa a fost aplicată în cuantum redus ca urmare a intervenţiilor făcute pe lângă magistratul respectiv.
În acelaşi context, la data de 19 ianuarie 2016, inculpatul Popescu Florin Vasile a fost depistat în flagrant de către organele de urmărire penală în timp ce primea suma de 700 de lei de la inculpatul Stănescu Ovidiu.
Procurorii au dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile față de Stănescu, pentru cumpărare de influență, cu instituirea obligațiilor de a nu părăsi teritoriul României. De asemenea, procurorii au efectuat percheziții domiciliare la biroul subcomisarului Popescu din cadrul IPJ Suceava și la locuința acestuia.
În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de o altă persoană, precizează DNA Suceava.
procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Suceava.

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Ofiter de politie retinut pentru luare de mita si trafic de influenta”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.