Peste 15.000 de pompieri au fost la datorie in minivacanta de Revelion

Pompieri

Peste 15.000 de pompieri au fost la datorie, în perioada minivacanței de Revelion, pentru asigurarea misiunilor destinate protecției și siguranței cetățenilor, în cazul producerii unor evenimente nedorite. Totodată, în noaptea dintre ani, echipajele de intervenție au asigurat misiunile specifice în zonele în care au fost organizate evenimente publice de amploare.
„În perioada 31 decembrie – 02 ianuarie a.c., salvatorii au fost solicitați să intervină la 3.501 situații de urgență, dintre care 394 incendii, 2.777 pentru acordarea primului ajutor medical, 9 misiuni de descarcerare și 31 pentru deblocare/salvare”, se arată în comunicatul de presă, transmis de IGSU și remis Lumea Presei.
De asemenea, în această perioadă, 2.412 persoane au fost asistate medical de către pompierii care încadrează echipajele de prim-ajutor medical, iar 25 au fost salvate din medii ostile vieții.
Numărul intervențiilor la care au participat efectivele inspectoratelor pentru situații de urgență a crescut cu 4% față de perioada sărbătorilor de anul trecut.
În contextul atenționării meteorologice – Cod galben de ninsori și intensificări ale vântului pentru intervalul 3 ianuarie, ora 14.00 – 4 ianuarie, ora 12.00, pentru judeţele: AG, CS, DB, DJ, GR, GJ, MH, OT, TR şi VL, pompierii rămân în continuare la datorie, pregătiți să acționeze în situația producerii unor evenimente care pot pune în pericol viața semenilor sau bunurilor acestora.
Pentru eficientizarea misiunilor de răspuns la potenţialele efecte generate de fenomenele meteorologice periculoase în zonele aflate sub incidenţa atenţionărilor, aproximativ 1.600 de pompieri cu 350 mijloace tehnice sunt pregătiţi să asigure intervenţiile pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă posibil a fi produse de acestea.
În scopul optimizării misiunilor orientate spre siguranţa cetăţeanului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a dispus unităţilor din judeţele vizate de atenționări activarea, la nevoie, a grupelor operative şi asigurarea rezervei de personal pentru a veni în sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale şi populaţiei din zonele posibil a fi afectate.
Totodată, la nevoie, echipajele serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă vor fi dislocate, imediat, în zonele de risc pentru evacuarea populaţiei, animalelor şi bunurilor aflate în pericol, precum şi pentru limitarea şi înlăturarea eventualelor efecte negative.
La nivelul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă se va monitoriza permanent situaţia înregistrată la nivel judeţelor aflate sub atenționare, precum și evoluția acesteia, prin Centrul Operaţional Naţional, precum şi prin Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei din cadrul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Peste 15.000 de pompieri au fost la datorie in minivacanta de Revelion”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.