Romania a castigat medalia de bronz la Campionatul Mondial

Naţionala de handbal feminin a României a câştigat, duminică, la Herning, medalia de bronz a Campionatului Mondial din Danemarca, după ce a învins reprezentativa Poloniei, în finala mică, cu scorul de 31-22 (15-8), tricolorele obţinând o medalie mondială după 10 ani şi prima de bronz din istorie. La turneele finale, aveam un aur (1962) și de două ori argint (1973, 2005). Franța – locul 7, Rusia – locul 5.

Nationala Romaniei de Handbal la CM7
Fetele noastre nu le-au lăsat nici o şansă polonezelor în finala mică a turneului final al Campionatului Mondial din Danemarca, dominând de o manieră categorică meciul. Cu o Cristina Neagu irezistibilă, tricolorele şi-au bombardat adversarele din toate poziţiile, având deja un avantaj confortabil la pauză de cinci goluri.

Nationala Romaniei de Handbal la CM4
Graţie evoluţiei din acest meci, Cristina Neagu a strălucit din nou, iar cu cele zece goluri marcate şi-a asigurat titlul de cea mai bună marcatoare a Mondialului. Neagu a înscris la ediţia din acest an de 70 de ori şi are toate şansele să îşi adjudece şi titlul de cea mai bună jucătoare de handbal din 2015.
Pentru România au marcat cu Norvegia Neagu 8 goluri, Manea 6, Nechita 6, Buceschi 4, Ardean-Elisei 3, Geiger 3, Perianu 2, Brădeanu 1, iar pentru Norvegia au înscris Mork 8 goluri, Kristiansen 6, Oftedal 6, Loke 5, Herrem 4, Skogrand 2, Alstad 2, Kurtovici 1, Solberg 1.
Tot duminică se vor juca şi meciurile pentru clasarea finală pe locurile 5-6, între Rusia-Danemarca, respectiv pe locurile 7-8, între Franţa-Muntenegru, în urma rezultatelor de vineri dintre Franţa-Rusia 25-31 (8-15) şi Muntenegru-Danemarca 20-28 (11-15).

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Romania a castigat medalia de bronz la Campionatul Mondial”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.