Intre cultura, istorie si traditie, Festivalul Antic Tomis isi deschide portile in acest weekend!

Poster Festivalul Antic Tomis

Cea de-a IV-a ediție a Festivalului Antic Tomis va debuta, vineri, la Constanța, în parcul Tăbăcărie, acolo unde, anul trecut, romanii și dacii și-au instalat taberele militare și civile.
Suita manifestărilor din cadrul Festivalului Antic Tomis debutează vineri, 28 august, în Parcul Tăbăcărie din Constanța. Conform programului, între orele 9.00 – 12.00, are loc amenajarea Taberei antice. De la ora 12.00 la 21.00, vizitatorii vor putea asista la ateliere de reconstituire istorică, demonstrații tactice și vor putea participa la antrenamente militare.
Între orele 15.00 – 16.00, publicul este invitat la teatru de păpuși cu tematică antică.
În intervalul orar 19.00 – 20.00, vor avea loc demonstrații militare, publicul având prilejul unic de a afla cum se luptau dacii și romanii, într-o reconstituire de excepție a faimoaselor confruntări dintre bravii luptători.
Tot vineri, în Centrul vechi al Constanței, între orele 17.00 – 17.30, se va desfășura parada antică militară și civilă, pe traseul: Parcul Arheologic Constanța (intrarea de pe Bd. Ferdinand) – Prefectura Constanța – Bd. Tomis – Statuia „Lupoaica cu pui” – Piața Ovidiu.
În același spațiu al orașului, Piața Ovidius, este programată, între orele 17.30 – 18.00, ceremonia de deschidere a festivalului.
De la ora 18.00, va începe retragerea spre tabăra festivalului, din Parcul Tăbăcărie.
Parcul Tăbăcărie revine în centrul atenției pasionaților de istorie și sâmbătă, 29 august, între orele 10.00 – 15.00, când vor avea loc ateliere de reconstituire istorică, demonstrații tactice și antrenamente militare cu public.
Între orele 15.00 – 16.00, este programat din nou teatru de păpuși cu tematică antică, iar de la ora 17.00 la 21.00, au loc ateliere de reconstituire istorică, demonstrații tactice, antrenamente militare cu public. Mai mult, în același interval orar, publicul va putea afla și ritualurile antice de nuntă și de inițiere în arta vindecării.
Tot sâmbătă, centrul de maxim interes se mută din Parcul Tăbăcărie la Mamaia unde, de la ora 20.00 la 21.00, se va desfășura parada antică pe traseul Piațeta Cazino – Promenadă – Piațeta Perla. De la ora 21.00 și până la 22.15, în Piațeta Perla va fi prezentat spectacolul de teatru anticAntigona„, de Sofocle, în interpretarea studenților Universității „Ovidius”.
Ultima zi de festival, duminică, 30 august, debutează, în Parcul Tăbăcărie, de la ora 10.00, cu ateliere de reconstituire istorică, demonstrații tactice, antrenamente militare cu public. De la ora 15.00 este programată ceremonia de închidere a festivalului.
Între orele 17.00 – 21.00 vor avea loc ateliere de reconstituire istorică, muzică și dans antic, ritualuri antice de nuntă și funerare.
Seria evenimentelor din cadrul festivalului se va încheia cu un spectacol de teatru antic, programat de la ora 20.00.

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Intre cultura, istorie si traditie, Festivalul Antic Tomis isi deschide portile in acest weekend!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.